Коя е най-популярната дестинация за бягащите от мобилизацията рауснаци

87

Испания е най-популярната европейска дестинация за руснаците, които кандидатстват за шенгенски визи

Според визовия експерт Дмитрий Волков през седмицата от 26 септември до 2 октомври – непосредствено след обявяването на частичната мобилизация в Русия, е имало увеличение на търсенето на визи, но през следващата седмица броят на заявките започва да намалява и почти достига нивото от август. Това сочат данни на туристическия портал TourDom, предават БГНЕС.

Статистиката сочи, че Испания е станала лидер по брой заявки за визи. Причина за това е скоростта на разглеждане на заявленията, и възможността те да бъдат разгледани два пъти по-бързо при плащането на визовата такса в двоен размер.

На второ място по желани дестинации се нарежда Италия, а на трето – Франция, която е доста лоялна към руските туристи и бързо им издава визи.
Според TourDom, за да се увеличат шансовете за одобрение на шенгенски визи за руснаци, туристически агенти съветват да бъде направена покупка на недвижимо имущество, което рязко вдига шансовете за получаване на визи.

По-рано Асоциацията на туроператорите на Русия се оплака, че европейски авиокомпании, включително Finnair, Ryanair и Lufthansa, не допускат руски граждани на борда.

По публикацията работи: Силвана Димитрова