Костадинов с обръщение след провалилата се пресконференция на „Възраждане“ (ВИДЕО)

169

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов направи видео обръщение, в което обясни какво се е случило в началото на отменената пресконференция. След това разясни какво са щели да кажат от партията на тази пресконференция

Костадинов обясни, че на пресконференцията е забелязал представители на американски българоезични медии, който са жълти медии, изкривяващи общественото пространство, манипулиращи общественото мнение и създаващи антибългарски нагласи в обществото. По думите на Костадинов тези медии са четири, като изброи и техните имена. Той ги нарече още жълто-кафяви“ медии.

Костадинов разказа, че е помолил любезно и настойчиво техните представители да напуснат, но те отказали да го направят.

„Това беше показателно за начина, по който функционират тези американски отходни канали, защото те са такива“, заяви той, като посочи, че няма нищо против всички останали български медии, които „Възраждане“ уважава.

„Нямаше как да останем на тази пресконференция, затова предпочетохме да напуснем“, заяви той, след което посочи кои са нещата, които „Възраждане“ са щели да кажат на журналистите.

63% от българите не отидоха да гласуват. Това е смъртна присъда за българската държава и на практика нашата държава губи легитимността си.

В България вотът беше изкривен многократно на много места. В Монтана ДПС е почти първа сила, с 25%. Това няма как да стане, ако там не са мобилизирани гласоподаватели с купен вот

Що се отнася до „Възраждане“ – има 10 пъти ръст за последните 5 години. За последните месеци ние удвоихме своята подкрепа. Ние сме готови да управляваме. Имаме готовността да вземем третия мандат, можем да съставим кабинет и сме готови с такъв. Готови сме и със съставяне на преговорна група, която да постави един от най-важните въпроси – въпросът за това трябва ли България да запази своята финансова независимост и да запази българския лев или да приеме еврото. Ще искаме да се свика референдум.

Костадинов посочи и че „Възраждане“ е готова с пакет от мерки за оцеляване на България.