България

Официално: Издирват сина на Софи Маринова. Ето защо

След като името на сина на Софи Маринова – Лоренцо, бе намесено в схема за трафик на мигранти, той изчезна и никой не знае къде се намира. Телефонът му е изключен, а не е активен и в социалните мрежи. От полицията не са успели да открият Лоренцо на постоянния му адрес, а го търсят за разпит

Синът на известната певица, който също е музикант, не е бил открит на постоянния си адрес в Етрополе преди дни, съобщиха от МВР.

Според слуховете той рядко се прибира в родния си град, прекарва повече време в София, но в последните дни никой от компанията му не е чувал ни вест, ни кост от него, пише Марица.

В същото време стана ясно, че синът на Софи Маринова е обявен за общодържавно издирване от районното управление в Етрополе.

В края на миналата седмица 21-годишният арестант Иван С., който бе задържан заради това, че прекарвал група бежанци край Русокастро, заяви пред разследващите, че Лоренцо е замесен в схема за прекарване на мигранти.

Пред разследващите, Иван твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулка и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

Иван качил мигрантите, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничарите.

Полицията е предприела незабавни мерки, с цел да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжът й Гринго не давали обяснения къде е 20-годишният младеж.

Междувременно е изискана разпечатка, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван С. Извършват се и друг тип процесуални действия, които засега разследващите искат да запазят в тайна. Целта е да се изясни дали са истина твърденията на арестанта Иван, или той иска да натопи сина на Софи Маринова.

По информация на Флагман.бг защитата на Иван С. е поверена на един от добрите бургаски адвокати – упълномощен, а не служебен, който ще го представлява в понеделник на мярката за неотклонение. Кой е платил хонорара му – остава загадка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 седмица
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 3 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 3 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 3 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 3 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 3 седмици