Диетолог посъветва какво да ядем, за да пречистим организма след прием на алкохол и вредни храни

120

Според диетоложката Маргарита Королева вредната храна и прекалената употреба на алкохол могат да доведат до вреди за здравето. Ето защо, тя посъветва хората, които консумират подобни неща, да се насочат към кръстоцветните зеленчуци. Примери за такива можете да намерите в тази статия

Естествената детоксикация на тялото ще протича безупречно при редовна употреба на определени храни. Те бяха посочени от професора на Федералната медико-биологична агенция на Русия, доктор на медицинските науки, диетолог Маргарита Королева, предава zdrave.to.

Королева отбеляза, че некачествената храна и злоупотребата с алкохол могат да повлияят неблагоприятно на здравето. Естествената система за детоксикация помага на организма да се справи с това, напомни лекарят.

„Когато имаме нужда от перфектно функциониране на системата за детоксикация на организма, например, ако човек злоупотребява с не най-здравословните напитки, трябва да започнем да приемаме кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол, бяло зеле, спанак и други), които съдържат повече сяра “, каза тя.

Кресонът също може да помогне за това.

Сярата, както обясни специалистът, позволява усвояването на протеина. Също така е част от глутатиона, чернодробен ензим, който е от съществено значение за естествената система за детоксикация.

По публикацията работи: Пламена Сутева