Украинска медия: На 30 септември Путин може да обяви анексиране на украински територии

418

Това се пише в статия на TCH. Съобщава се, че това е установено от британското разузнаване. Военното министерство на Великобритания посочи, че Путин трябва да направи обръщение към двете камари на руския парламент в петък, 30 септември

По време на ново видеообръщение Путин може да обяви анексирането на завзетите територии на Украйна към Руската федерация, пише украинската медия  TCH, позовавайки се на британското разузнаване.

По време на обръщението си на 30 септември Владимир Путин може да обяви присъединяването на завзетите територии на Украйна към Руската федерация.

„Руският диктатор Владимир Путин трябва да направи обръщение към двете камари на руския парламент в петък, 30 септември. Руският лидер вероятно ще обяви анексирането на завладените територии на Украйна. Пораженията на руската армия на фронта и обявената мобилизация обаче намаляват патриотичната подкрепа за войната в Руската федерация“, съобщи Министерството на отбраната на Великобритания в ежедневния си доклад.

„Има реална възможност Путин да използва обръщението си, за да обяви официално анексирането на окупираните региони на Украйна към Руската федерация“, се казва в изявление на британското разузнаване.

Британското министерство на отбраната напомня, че така наречените „референдуми“, които се провеждат в момента на тези територии, трябва да приключат на 27 септември. В същото време руските лидери се надяват, че всяко съобщение за присъединяване ще бъде възприето като оправдание за „специална военна операция“ и ще засили патриотичната подкрепа за конфликта.

„Този ​​стремеж вероятно ще бъде подкопан от нарастващата вътрешна осведоменост за последните неуспехи на Русия на бойното поле и значителната загриженост относно частичната мобилизация, обявена миналата седмица“, се казва в съобщението.

Припомняме, че по-рано в британското разузнаване съобщиха, че руските власти могат да използват мобилизацията, за да подсилят частите на руската гвардия с допълнителни сили.

Превод и редакция: Пламена Сутева