Разтърсващи новини от училище в Русия: След стрелба са загинали най-малко 13 души

103

Стрелецът е бивш възпитаник на училището, намиращо се в руския град Ижевск. Ранени са 20 деца и трима души от екипа на училището. Загинали са най-малко 13 души

Най-малко 13 души са загинали при стрелба в училище в руския град Ижевск. Сред жертвите има и седем деца. Ранени са още 20 ученици, както и трима души от екипа на учебното заведение, предаде Нова телевизия.

Нападателят е 34-годишен бивш възпитаник на същото училище. Малко след атаката той се е самоубил. Има данни, че стрелецът е бил част от неофашистка организация – това обяви говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков. Президентът Владимир Путин изказа съболезнования на близките на загиналите. Едномилионният град Ижевск е столица на руската република Удмуртия. Стрелбата е станала в училище, в което учат близо 1000 деца и работят 80 учители.

„Наложи се евакуация на учениците. В момента целият периметър е отцепен. Руската национална гвардия, вътрешното министерство и разследващите са на мястото на инцидента”, обясни президентът на Република Удмуртия Александър Бречалов.

По думите на говорителя на Следствения комитет на Русия Светлана Петренко нападателят се е самоубил. Установено било, че той е носил черна фланелка с нацистки символи и маска на лицето. Стрелецът не е носил документи в себе си.

По публикацията работи: Пламена Сутева