Над 330 кг марихуана са иззети при операция на криминалисти на ГДНП и РУ – Пазарджик. Има задържан (СНИМКИ)

blank
Снимка: МВР

По случая има задържан, а това е именно мъж на 45 години. Мястото, на което са открити тези килограми с марихуана, е било намерено и разследвано. Цялата „стока“ е била добре скрита между царевицата

Добре прикрита нива за отглеждане на марихуана е установена при полицейска операция.

Акцията е реализирана от служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ – Пазарджик, съвместно с колегите им от сектор „Наркотици“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

Екипите пристъпили към реализацията след внимателно проучване и локализиране на точно място – голяма площ, засадена с царевица в местността „Шкембето“, в землището на Пазарджик.

В хода на действията те открили нивата, засадена с общо 97 растения от рода на конопа, с височина между 90 см и 210 см – добре прикрита сред останалите насаждения. Общото тегло на намерената зелена листна маса, дала характерната реакция на марихуана при полевите наркотестове, е над 331 килограма.

Задържан е 45-годишен пазарджиклия, собственик на овощен разсадник. Образуваното досъдебно производство е под надзора на районната прокуратура. Работата по документирането на случая продължава.

blank
Снимка: МВР
blank
Снимка: МВР