Ще се радваме ли на сиромашко лято през новата седмица

200

В понеделник с предимно умерен югозападен вятър затоплянето ще продължи: минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 24° и 29°. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана висока и средна облачност, която над крайните северозападни райони ще се увеличава и вплътнява.

По-късно през деня там ще започнат валежи от дъжд. През следващите дни вятърът от юг ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна, ще има и валежи, във вторник на повече места в Западна и Южна България, в сряда главно в планинските и югоизточните райони. Във вторник има и повишена вероятност за локални интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще остане топло за края на септември с минимални температури в сряда между 13° и 18° и максимални от 21°-22° в западните райони до около 30° в източните. В четвъртък и петък вероятността за валежи временно намалява, югозападният вятър ще отслабне.

През първия ден температурите слабо ще се понижат. В началото на октомври отново се повишава вероятността за валежи, главно в Западна България, където и вятърът ще се ориентира от северозапад; в останалата част от страната югозападният вятър ще се усили и температурите ще са високи.