Ето какво успя истински да ядоса Рамзан Кадиров

343

Мнението на чеченския лидер Рамзан Кадиров е, че провелата се размяна на военнопленници между Украйна и Русия изобщо не е била равностойна. Кадиров изрази своето крайно недоволство от случилото се. Според него „престъпниците, признати за терористи, не могат да бъдат разменени за военнослужещи“

Лидерът на Чеченската република от Руската федерация Рамзан Кадиров коментира размяната на пленници, която се проведе на 21 септември. Той остана крайно недоволен, съобщава УНИАН.

„Крайно съм недоволен от размяната на военнопленници, дори и за мен ситуацията остава неразбираема“, написа чеченският лидер Рамзан Кадиров в своя канал в Telegram.

Според него при вземане на бойни или тактически решения руското командване се е консултирало с „активни участници в спецоперацията“, но не и този път.

„Горе в Министерството на отбраната и ФСБ е много по-видимо, но смятам, че престъпниците, признати за терористи, не могат да бъдат разменени за военнослужещи. Бих разбрал, ако имаше еквивалентна размяна – военнослужещ за военнослужещ, агент за агент, има толкова много пленени украинци, че по един наш за 100 техни да сменяме, пак ще останат“, възмути се чеченският лидер.

Той беше много възмутен, че размяната е станала по „украинските условия“.

„Нашите бойци ги смазаха в Мариупол, прогониха ги в Азовстал, загиваха, биваха ранявани и контузени. Освобождаването дори на един от тези азовски терористи трябваше да бъде неприемливо. И затова не е изненадващо че бойците, които освободиха Мариупол, все още са на фронтовата линия, сега си правят заключението – повече да не вземат украински военни в плен. Между другото, онези от тях, които оскърбиха честта на чеченския народ, по време на престоя си в плен, отговориха напълно за всяка тяхна гнусна дума, горчиво съжаляват и се разкайват със сълзи за делата си“, продължи Кадиров.

По публикацията работи: Пламена Сутева