Военен експерт: Ако Западът забележи подготовка на Русия за ядрен удар, НАТО ще атакува лично Путин

1211

Това смята военният експерт Роман Свитан. Експертът коментира „заплахите“, дошли по време на извънредното изявление на Владимир Путин, когато той нареди частична военна мобилизация. Според Свитан заплахите на руския лидер се обясняват с вътрешния страх на Путин от смъртта.

НАТО може да нанесе превантивен удар лично по руския президент Владимир Путин. Това заяви военният експерт Роман Свитан в ефира на проекта Freedom, цитиран от Униан.

По негово мнение това ще стане, ако западните страни забележат началото на подготовката на Русия за ядрен удар. Тогава НАТО ще атакува не само Путин, но и останалото ръководство на Русия и ядрени шахти.

„Ударът може да не е ядрен, а просто насочен. Страните от НАТО имат такива оръжия, които могат да направят всички шахти, особено местата за съхранение на ядрено оръжие, неизползваеми“, каза Свитан, който добави, че подобни планове съществуват от десетилетия и Путин знае за това. Експертът обобщава, че заплахите на руския президент се обясняват с вътрешния страх на Путин от смъртта.

Украинците са пробили фронта в ДНР, опитвайки се да заобиколят Лиманския отбранителен участък от север.

Те започнаха настъпление в посока Карповка и Редкодуб. Това съобщиха по-рано в батальона Руски легион (БАРС-13), цитиран от агенциите.

Досега украинските защитници са успели да пробият само първата отбранителна линия, пишат чуждите медии.

В западната част на Харков е унищожен влак с военен товар за Въоръжените сили на Украйна.

Голям железопътен влак, превозващ военни стоки на въоръжените сили на Украйна, е унищожен в западната част на Харков. Снимките, които се появиха в мрежата, ясно демонстрират последствията от прецизен ракетен удар, благодарение на който опасният товар беше успешно унищожен, дори преди украинските военни да могат да го използват.

По публикацията работи: Пламена Сутева