Извършва се специализирана полицейска операция в Стара Загора

23
blank
Снимка: "Нова Вест"

Полицейската операция се извършва във връзка с противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали. Комисар Илиян Илиев, който е началник „Охранителна полиция”, ОДМВР-Стара Загора, заяви, че към този момент са проверени 323 лица и 161 МПС

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали се провежда на територията на ОДМВР-Стара Загора. Акцията се провежда съвместно с ГД „Жандармерия“, ДГС, ОБДХ и НАП.

„Към момента сме проверили 323 лица и 161 МПС. Имаме образувани 3 бързи досъдебни производства като две са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, едното за употреба на алкохол над 1,22. Също така сме задържали 12 лица, като 9 от тях са мигранти, другите двама са извършители на кражби. Имаме установено на 5 адреса незаконно съхранение на дървен материал. В момента с колеги от горските стопанства изземваме материала и образуваме досъдебни производства”, заяви комисар Илиян Илиев, началник „Охранителна полиция”, ОДМВР-Стара Загора.