Ердоган увери, че завзетите от Русия украински територии ще бъдат върнати на Украйна

2119

Това обяви от Ню Йорк турският президент. „Всичко, което искаме да направим и което искаме да видим, е тази битка да приключи с мир“, това бяха думите на турския президент

От Ню Йорк, където е за Общото събрание на ООН, пред телевизия Пи Би Ес, турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази увереност, че завзетите от Русия украински територии ще бъдат върнати на Украйна, цитирани от Нова.

„Първо, кой има надмощие? Русия или Украйна? Като лидер не желая да обсъждам това. Всичко, което искаме да направим и което искаме да видим, е тази битка да приключи с мир. Дали г-н Путин, дали г-н Зеленски? Винаги съм го искал и съм го препоръчвал. Това е конфликт, който води до жертви. Хора умират и никой няма да спечели в крайна сметка, а това не е, което търсим. Разбира се, ако се установи мир в Украйна, връщането на земята, която беше завзета, ще стане наистина важно. Това се очаква. Това се иска. Г-н Путин предприе определени стъпки. Ние предприехме определени стъпки. Земите, които бяха завзети, ще бъдат върнати на Украйна”, каза турският държавен глава.

По публикацията работи: Станислава Гавазова