Мария Захарова: Западът си поставя задачата да дестабилизира Евразия

177

Това е мнението на говорителят на външното министерство на Русия – Мария Захарова. Тя посочва, че Евразийският регион е регион на ресурси и регион на възможностите.

Западът си поставя задачата да дестабилизира постсъветското пространство и Евразия като цяло, той изразходва колосални сили и огромни финансови средства за това. Това заяви говорителят на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, съобщава ТАСС.

„Задачата на Запада е очевидна – да дестабилизира напълно този наш регион, наричайте го както искате – постсъветското пространство, въпреки че смятам, че то е много по-широко. Бих казала Евразия като цяло. Регион на ресурси, регион на възможностите. Като цяло регион, който беше готов за прехода към нова цивилизационна ера, като запази всичко най-добро от стария период и натрупа ресурси, за да го развие на ново качествено ниво“, каза Мария Захарова по телевизионния канал Soloviev Live.

Тя допълни, че в продължение на много години Русия се опитва да минимизира проблема след перестройката в постсъветското пространство както политически, икономически, така и хуманитарно. По нейни думи Москва защитава границите на бившите съветски републики и се опитва да защити тяхното пространство от външно влияние на терористи и екстремисти.

По публикацията работи: Пламена Сутева