Гълъб Донев обяви, че в Карловско ще бъдат изпратени 400 военнослужещи и техника (ВИДЕО)

32

Служебният премиер на Република България Гълъб Донев обяви, че е от изключителна важност домовете на пострадалите хората от наводненията да бъдат разчистени. Донев посочи, че утре 400 военнослужещи и техника ще вземат участие в почистването

За нас е важно, колкото се може по-скоро да бъдат разчистени домовете на хората, засегнати от наводненията. Утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. Това каза служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет в сряда.

„Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и много доброволци от цялата страна. Тук е мястото отново да изразя благодарността си към всеки българин, който от 2 септември живее с мъката на хората в Карловско и е солидарен с тях”, каза още министър-председателят.

Донев е разговарял с областния управител на Пловдив Ангел Стоев, от когото научил, че електрозахранването в домовете на хората е възстановено. Работи се и по уличното осветление. „До три седмици улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат напълно възстановени и почистени”, уточни той.

Кабинетът ще отпусне днес допълнително 200 000 литра вода от държавния резерв за засегнатите от наводненията населени места.