България

Боряна Калейн няма да вземе участие на Световното първенство по художествена гимнастика

Тази неприятна новина съобщи Илиана Раева на страницата на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). Раева пише, че Калейн е в болница с много висока температура – 39.4. Става ясно и това, че България ще бъде представена от Стилияна Николова

Боряна Калейн отпадна от първенството на планетата по художествена гимнастика в столичната зала „Арена Армеец“. Тя беше една от надеждите ни и фаворитка за световна титла. Това съобщи на страницата на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева.

Боряна Калейн е направила две отлични тренировки вчера, но е почувствала неразположение и гадене след първата. Вечерта тя е вдигнала висока температура – 39.4 градуса, като според Раева става въпрос вероятно за вирусна инфекция. Лекарите са посъветвали щаба ни и Калейн да не участва в надпреварата при това си състояние. По този начин България отпадна от отборната надпревара, тъй като е изпуснала срока за евентуално заместване на Калейн с друга гимнастичка.

Пълният текст на изявлението на Раева:

„Здравейте на всички многобройни наши фенове. Наистина имам много неприятната възможност да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелването на световната титла – Боряна Калейн, няма да вземе участие. Това, което мога да кажа, е, че е в болница с много висока температура – 39.4. Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Докторът на отбора д-р Добрев и д-р Сиракова, която отговаря за цялото световно първенство от ФИГ, са категорични, че тя не може да вземе участие на Световното първенство. И личната й треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и аз сме на мнение, че тя беше в една блестяща форма. Много добра, направи вчера две прекрасни тренировки. Преди първата тренировка е почувствала леко неразположение и гадене – няма световно първенство, нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател. Безкрайно много съжалявам, че трябва да споделя тази лоша новина. Да пожелаем успех на Стилияна Николова – при тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото можем да заменим Боряна Калейн 24 часа преди часа на състезанието, което означава, че е трябвало да го направим сутринта. Нека пожелаем на българския ансамбъл, на Стилияна Николова, има и други квалификации, ще се борим за квотите, ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане“.

Страната ни ще бъде представена от Стилияна Николова, която съвсем скоро започва участието си в квалификациите на обръч и топка в поток D, както и от родния ансамбъл в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца