Коя зимнина би ни излязла повече на оферта? Тази, която сами приготвяме сами, или пък купувайки я, било то от магазин или приятел. Всички отговори ще научите в разказа на Йорданка и Цветанка
Домашна или от магазина – коя туршия и лютеница ще ни излезе по-евтино?
Йорданка и майка й Цветанка живеят във врачанското село Чирен, разказва BTV.
Двете са направили 17 буркана с парена туршия със зеле, моркови и чушки.
„Грубо казано за тези буркани аз съм вложила 25 лв. Моята калкулация показва, че един буркан ми излиза 1,35 лв. Не знам колко ще струва на пазара, но вероятно ще е много повече“, каза Йорданка.
Срокът на годност на тази зимнина е до пролетта. Цветанка разказа, че преди да има буркани зимнината е правена в делви затворени с лозови листа.
Цената зависи от вида на туршията, но себестойността на буркан може да е под 2 лв„ заяви Владимир Иванов от Държавна комисия по стокови борси и тържища.
Той даде пример с киселите краставички, където буркан може да струва към 1,5 лв„ ако са мариновани то цената ще е малко над 2 лв.
Във всички случаи цената на домашно приготвената зимнина ще е по-добра от тази в магазина, каза Иванов.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment