Барак и Мишел Обама се завърнаха в Белия дом (СНИМКИ)

507

Причината за завръщането на бившата президентска двойка в Белия дом, е церемонията по представянето на официалните им портрети там

Бившата президентска двойка Барак и Мишел Обама се завърнаха в Белия дом за кратко за церемония по представянето на официалните им портрети в Белия дом, съобщиха американски и британски медии.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън посрещнаха приятелите си, за да видят картините, изложени от Историческата асоциация на Белия. Художници са Робърт Маккърди и Шарън Спрънг, съобщи People.

Портретът на Барак e дело на МакКърди, който държи да фокусира вниманието върху героя си. Облечен в черен костюм, сива вратовръзка и игла на американското знаме, бившият президент позира за снимки, които след това са използвани реалистичния портрет, отбелязва изданието.

Портретът на Мишел включва ярки цветове, създадени от Спрънг с бои, които тя сама създава. Използвала е различни снимки, като в крайна сметка пресъздава Мишел, седнала на диван в Червената стая, облечена в ярко синя рокля с ръкав с отворени рамена.

По традиция двата най-нови президентски портрета стоят във входното антре, но това не е строго правило, уточняват от Белия дом.