Песков: Действията на Запада предизвикват „голяма световна буря

195

„Русия не вижда Западът да е готов на отстъпки“, това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Действията на Запада предизвикват „голяма световна буря“, но Русия в тези условия успява да запази стабилност, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за ТАСС в навечерието на Източния икономически форум (ИИФ), цитирани от Bulgaria on air.

„Световните процеси в момента оказват неблагоприятно влияние. По-скоро се надига голяма световна буря“, посочи Песков. Той уточни, че за много от случващото се „има и обективни причини, но има и субективни причини за тази започваща буря, които са свързани с абсолютно нелогичните, а често и абсурдни действия на властите в САЩ, Европа, ЕС и отделни европейски държави“.

„На този фон ние все пак успяваме да съхраним стабилността“, подчерта Песков. И акцентира, че Русия води „много усърдна, обмислена, последователна работа в това русло“, пише „Труд“.

На въпрос вижда ли Москва промяна в позицията на Запада по украинската криза и готовност за отстъпки, Песков отвърна: „Не, не виждаме“. Питането бе отправено по повод на появили се преди това съобщения, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е заявил, че заради приближаващата се зима западните партньори са започнали да предлагат на Киев да започне мирни преговори.

Той подчерта, че „Газпром“ остава надежден доставчик, като за това реноме на надежден гарант на енергийна сигурност и надежден доставчик компанията е работила десетилетия наред.

По публикацията работи: Станислава Гавазова