Командирът на руските войски за защита от ядрени: САЩ контролират повече от 50 биологични лаборатории по нашите граници

340

Това заяви командирът на руските войски за защита от ядрени, биологични и химически атаки генерал-лейтенант Игор Кирилов. Пентагонът планира да премести реализирането на биологични изследвания в републиките от бивш СССР, България, Чехия и други страни

Командирът на руските войски за защита от ядрени, биологични и химически атаки генерал-лейтенант Игор Кирилов заяви, че според техни източници по границите на Русия САЩ контролират повече от 50 биологични лаборатории, финансирани от Пентагона.

Според тях Пентагонът планира да премести реализирането на биологични изследвания в републиките от бивш СССР, България, Чехия и други страни. Разширяването на американската мрежа за биологични лаборатории представлява заплаха за военната безопасност на Русия. Следващата седмица в Женева страната ще представи на международните организации доказателства за нарушаване на „Конвенцията за забрана на биологични оръжия“, съобщи радио „Китай“, ситирани от Bulgaria on air.

През юни американското Министерство на отбраната призна, че през изминалите две десетилетия американското правителство е предоставяло подкрепа на 46 лаборатории и здравни съоръжения в пределите на Украйна.

По публикацията работи: Станислава Гавазова