Володимир Зеленски: Идва тежка зима

323

По думите на украинския президент Володимир Зеленски, Русия се кани да нанесе „решаващ енергиен удар“ на европейските страни през следващите месеци. Той съобщи и за успехите на Украйна във войната

Докато европейските лидери се опитват да намалят въздействието на високите цени на енергията, президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че идва тежка зима и съобщи за украински успехи във войната, предаде Ройтерс.

В среднощното си обръщение Зеленски благодари на своите сили, че са превзели две населени места на юг, както и трето населено място и околностите му на изток. Той каза, че е получил тези добри новини от военното командване и разузнаването.

Съобщава се, че за последното денонощие противникът е нанесъл в Украйна 25 ракетни удара и над 22 удара от въздуха, се казва в съобщението, в което се потвърждава, че остава целта да бъде възвърнат контролът върху Донецката област на изток.

Вчера Зеленски предупреди европейците, че Москва се готви да им нанесе „решаващ енергиен удар“ през следващите месеци, информира БТА.

Някои анализатори казват, че недостигът на енергийни източници и увеличаването на разходите за живот може да отслабят подкрепата на Запада за Киев, посочи Ройтерс.

По публикацията работи: Пламена Сутева