Шишков: Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври (ВИДЕО)

42

В това е убеден регионалният министър арх. Иван Шишков, който днес беше на инспекция на мястото на интерконектора. Той направи отчет за напредъка на строителството от последните две седмици

Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това заяви регионалният министър арх. Иван Шишков. Днес той инспектира строителството.

Пред журналисти служебният регионален министър арх. Шишков отчете напредък за изминалите последни 2 седмици.

В диспечерския център до с. Стамоболийски има недовършени неща в двете акумулаторни. Строителят е поел ангажимента да ги довърши до вторник до края на деня, обясни той.

„Другият проблем е с конструкцията във връзка с пожарните изисквания. Там се работи. Ангажиментът е до края на другата седмица да бъде завършен”, каза Шишков. По думите му остават да се слагат няколко шахти, което трябва да бъде довършено до края на другата седмица. Започнало е и асфалтирането на пътя. Министър Шишков се надява и това да бъде завършено до края на другата седмица.

Министърът очаква и до края на деня в понеделник да получи документите, свързани с пускането в експлоатация на интерконектора, от общините от областите Кърджали, Хасково и Стара Загора.

В четвъртък всички участници в строителството са поканени в регионалното министерство, за да бъдат уточнени детайлите докъде са стигнали.