ЦИК: Предизборната кампания започва в полунощ: Какво се случва с номер 21? (ВИДЕО)

71

Партия „Национално движение Единство“ не е регистрирала кандидатски листи в 12-и и 21-ви изборен район – Монтана и Сливен. Затова номерът на партията няма да фигурира в бюлетините в тези населени места. Очакваше се днес ЦИК да представи и образеца на бюлетината. В крайна сметка стана ясно, че това ще се случи вероятно следващия четвъртък

Предизборната кампания започва в полунощ. Общо 28 партии и коалиции влизат в битката за 48-ото Народно събрание.

Още няма новини около машинното гласуване. Продължават преговорите с евентуалния изпълнител на откритата процедура, която ЦИК обяви. Те ще бъдат финализирани скоро, но резултатите няма да научите днес.

По отношение на подаването на заявление за гласуване в чужбина, срокът изтича в полунощ на 6 септември. До момента са подадени 28 896 електронни заявления. Методът за подаване на заявления през страницата на ЦИК е абсолютно доминиращ. Страните, в които традиционно се подават повече заявления са Турция, Великобритания, Германия, Испания от Европа и САЩ извън Европа. Общия брой на заявленията засега е около 2 пъти по-малък от броя заявления, подадени през периода за изборите през ноември.

Все още не можем да кажем колко нови секции ще бъдат открити. Секциите за машинно гласуване са 290 на брой,

В бюлетината, с която ще гласуваме на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, няма да фигурира номер 21. Причината – Единна народна партия не е регистрирала листи със свои кандидати в нито един изборен район. Това обявиха от Централната избирателна комисия на брифинг в четвъртък.

Повече вижте във видеото: