Борисов: За нас е реформа, когато човекът не определя нищо, който и да седи отгоре, да няма значение (ВИДЕО)

169

Това заяви Бойко Борисов, по време на пресконференция, на която управлението на ГЕРБ представи новите лица в листите на партията за предстоящите предсрочни избори на 2 октомври.

„Хаос и безредие, а ние, като млади хора, трябва да оставим своя отпечатък на просперитет“, започна председателят на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев, който се обърна към ГЕРБ-младежи с думите, че ако утре станат депутати, то това няма да е привилегия, а огромна отговорност.

„Горд съм с вас и с онова, което постигна Младежката организация на ГЕРБ и съм благодарен на г-н Борисов, който видя всичко това“, посочи Георг Георгиев.

Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отклони поканата да вземе думата, като заяви: „Достатъчно сте ме слушали“.

Думата взе областният координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев, който е част от листата на партията. Той заяви следното: „Всичко започна с Бойко Рашков и неговите обвинения за корупция в магистрала „Хемус“. Нищо няма една година след неговите твърдения. След това се появиха Петков и Василев, които заявиха, че ще строят по една магистрала на година до края на мандата, няколко тунела. Много хора повярваха на тази демагогия. Да, мандатът е свършил преждевременно, те дори не започнаха нито един проект. Бившият транспортен министър Събев си позволи да обещае конкретни неща на Русе – магистрала до Велико Търново, летище, ферибот за Гюргево и трети мост на Дунав“.

Рая Назарян, която е адвокат от 10 години, взе думата и обясни нашироко как от ГЕРБ ще направят така очакваната съдебна реформа, чрез широка програма на партията.

Десислава Трифонова благодари на лидера Бойко Борисов и на Георг Георгиев за шанса да бъде водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област. Трифонова, която беше депутат в 47-ото Народно събрание, благодари и на парламентарната група, че е била плътно зад нея в краткия живот на онзи парламент.

Мартин Харизанов, който е втори в листата за Враца, също благодари на Бойко Борисов за дадения шанс. “Огромни благодарности към всички вас, ние сме един отбор, един екип. Не знам дали има друга младежка организация, която да е толкова задружна. Аз съм предприемач, по образование – доктор по икономика“, представи се той на младежкия партиен актив.

След това Харизанов изброи какво са направили трите правителства на Борисов за 12 години в областта на спорта.

Томислав Дончев започна своето изказване с шега: „Станах кмет на 34 години, но никой не ме покани от младежката организация. Затова се присъединявам към нея след 15-16 години“.

Дончев заяви, че младите са гаранцията на партията, че има приемственост. Освен това мъдростта и дързостта били двете неща, които водили до добро управление. „Мъдрост без дързост е бездейна и не поражда никакъв резултат, а дързост без мъдрост, може да доведат до някоя глупост“, продължи той.

„В тея мракобесни времена, когато комунистическите сатрапи ни плашеха, вие удържахте заедно с нас. Понеже е много модерно да се говори за съдебна реформа, ние сме дали, но не чух нашите политически опоненти да кажат е ли е тая съдебна реформа по Рашковски, която не признава съдебните решения. Е ли е съдебна реформа, когато вицепремиер от националната телевизия заплашва всички вас с пет години затвор? Той какъв е? Съдия, прокурор…? Ние не вярваме на тези хора, че могат да направят съдебна реформа. За нас е реформа, когато човекът не определя нищо, който и да седи отгоре, да няма значение. Върху това ще се борим да се случи в следващия парламент. Рамката, която ГЕРБ ще търси, е независима съдебна система, независимо от човека“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Видяхте, че не е много страшно. Разследваха, проверяваха и си заминаха. Ние, с колегите от Изпълнителната комисия, оценихме го, в момента, тук е една част, има на трето, водачи, които ги няма, днес с разрешение отсъстват, имат мероприятия. Над 80 човека имаме, като над 25 са на избираеми места, което е нашата благодарност, че вие не се огънахте. Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири. Виждате, че един Делян Добрев, който е набор на Асен Василев, не е тука, Дани Митов не е тука“, продължи той.

„Властта управленската в партия ГЕРБ, защото аз съм я създал, за да пребъдва и след мен, стана една сплав, мисля, че го направихме добре между опита на дългогодишните партийци“, допълни Борисов.