Дъщерята на Кърт Кобейн: Не вярвах, че ще доживея до 30

215

Франсис Бийн Кобейн дължи своята слава на двамата си родители – музикантите Кортни Лав и покойната гръндж легенда Кърт Кобейн – вокалистът на групата Nirvana. Наскоро Франсис отпразнува 30-ия си рожден ден.

„Направих го! Честно казано, 20-годишната Франсис не беше сигурна, че това ще се случи. По онова време вътрешното чувство на дълбока ненавист към себе си, продиктувано от несигурност, разрушителни механизми за справяне и повече травма, отколкото тялото или мозъкът ми знаеха как да се справят, ме тласкаха към това по какъв начин да виждам себе си и света“, признава младата Франсис Кобейн в своя публикация в Инстаграм.

„След това едно събитие в самолет, което ме доближи до смъртта, по ирония на съдбата е събитието, което ме катапултира към това изживяно преживяване с радикална благодарност. Радвам се, че доказах, че греша и че намерих начини да трансформирам болката в знание“, пише Франсис.

„Навлизайки в това ново десетилетие, се надявам да остана мека, без значение колко закоравяващ може да е светът на моменти, да се насладя на настоящия момент с благоговение, да облея хората, които имам късмета да обичам, с повече признателност, отколкото думите биха могли“, продължи тя.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Frances Bean Cobain (@thespacewitch)

Проблемите на Кортни Лав и Кърт Кобейн, свързани със злоупотребата с наркотици, са се отразявали на Франсис Бийн Кобейн почти през цялото време. Майката на Франсис, Кортни, споделя пред The Fix, че дори когато е била бременна с Франсис, съпругът ѝ „Кърт Кобейн е употребявал много хероин“ и се разпространява информация, че той е продължил да го прави до смъртта си.

Daily Mail съобщава, че през 2009 г. Франсис Бийн разкрива пред съда, че Кортни Лав „взема наркотици, откакто се помня“ и че „сега основно съществува на… Ксанакс, Аддерал, Соната и Абилифи.“ Всъщност, когато през 2003 г. Франсис Бийн е само на 11 години, Лав отново губи попечителството над дъщеря си за втори път.

По публикацията работи: Пламена Сутева