Оказва се, ч е миенето на яйцата преди консумацията е задължително. Това се прави, защото по този начин мръсотията вътре в самото яйце се отмива
Диетологът Елена Соломатина бяснява, че преди да поставите яйцата в хладилника, те не трябва да се мият, предава Рамблер.
Факт е, че салмонелозата може да бъде върху черупката. За да се предпазят от него, яйцата имат специален филм. Ако се отмие, защитният слой ще се увреди и ще се отвори „входната врата за евентуална салмонела“, казва диетологът.
Соломатина препоръча яйцата да се измият непосредствено преди употреба, за да не попадне мръсотия вътре в яйцето.
„Ако не ги изпържим достатъчно или не ги сварим добре, можем да се отровим дори от привидно пресни яйца“, предупреждава диетологът.
Лекарят говори и за безопасния срок на годност на яйцата. Така например твърдо сварените яйца могат да се съхраняват половин месец. Но, ако ги измиете, само три дни. Рохко сварените яйца, дори и с черупката, се съхраняват 2-3 дни. Трайността на салата с нарязани яйца е един ден.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment