Оказва се, ч е миенето на яйцата преди консумацията е задължително. Това се прави, защото по този начин мръсотията вътре в самото яйце се отмива
Диетологът Елена Соломатина бяснява, че преди да поставите яйцата в хладилника, те не трябва да се мият, предава Рамблер.
Факт е, че салмонелозата може да бъде върху черупката. За да се предпазят от него, яйцата имат специален филм. Ако се отмие, защитният слой ще се увреди и ще се отвори „входната врата за евентуална салмонела“, казва диетологът.
Соломатина препоръча яйцата да се измият непосредствено преди употреба, за да не попадне мръсотия вътре в яйцето.
„Ако не ги изпържим достатъчно или не ги сварим добре, можем да се отровим дори от привидно пресни яйца“, предупреждава диетологът.
Лекарят говори и за безопасния срок на годност на яйцата. Така например твърдо сварените яйца могат да се съхраняват половин месец. Но, ако ги измиете, само три дни. Рохко сварените яйца, дори и с черупката, се съхраняват 2-3 дни. Трайността на салата с нарязани яйца е един ден.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment