Регионалният министър възложи на АПИ да започне подготовка на конкурси за зимно почистване

35

Това обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на провела се пресконференция, на която представи приоритетите на ведомството

„Възложено е на Агенция „Пътна инфраструктура“ да започне подготовка на конкурси само за зимно почистване“. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков при представяне на екипа си и приоритетите на ведомството. Той уточни, че това вече е направено и те могат де намерят на сайта на АПИ.

Шишков обяви, че бившето ръководство на АПИ е направило опит да остави държавата в невъзможност да осигури зимното почистване с цел да бъдат удължени договорите за текущите ремонти, които вече веднъж са били удължени.

Проектирането и възлагането на основните ремонти на пътищата е сред основните приоритети на МРРБ, посочи служебният министър.

По думите на министъра изваденият пред скоби приоритет е Интерконекторната връзка България-Гърция. Министерството е започнало да работи с пълни сили по проблема още от първия ден, припомни Шишков.

Не трябва да се подценява и ВиК сектора, който започва да има все повече проблеми. Ще се работи и по техническите правила, норми и контрол върху устройството на територията, където министърът е отчел изоставане.