Куриозният случай с детето, стигнало от Румъния до България с дюшек по море: Спасител посочи причините

507

Вчера Ви запознахме с един куриозен случай, свързан с 10-годишно момиченце, отнесено от течение и пристигнало с надуваем дюшек по море от румънски курорт до границата с България. Български спасител коментира случката и възможните причини

Морско течение отнесе 10-годишно момиче от Румъния до България върху надуваем дюшек. Детето е намерено от спасител и е в добро състояние.

Дете с надуваем дюшек стигна по море от Румъния до границата с България

10-годишното момиченце си играело с надуваем дюшек в морето на румънския курорт Вама Веке. В един момент течението го отнася навътре в морето. Чичото на детето тръгва да плува след него, но излиза сам. Веднага започва спасителна операция.

„Получихме сигнал, че непълнолетно лице на надуваем дюшек се е отдалечило от брега. Детето е открито в морето, близо до границата с България, и е извадено от спасител с джет. На брега е прегледано от екип на спешна помощ“, съобщи Оана Маноила от Районната спешна служба.

Според спасители случаят е куриозен, но не е невъзможен заради силните течения от Румъния към България.

„Все пак на мястото, където река Дунав се влива в Черно море, има силно течение. Когато духа и вятър, това спомага за по-бързото придвижване на дюшека. Напълно възможно е преминаването от Румъния към България“, коментира пред Bulgaria ON AIR спасител.

Състоянието на момиченцето е добро. Родителите отказват да бъде хоспитализирано в болница. За щастие, случаят е приключил успешно, а детето се разминава само с уплаха.

По публикацията работи: Пламена Сутева