Устройство за проследяване доведе до ареста на служител на авиокомпания

55

Apple AirTag доведе до ареста на подизпълнител на авиокомпания, обвинен в кражба на артикули на стойност хиляди долари от багаж на летище във Флорида

AirTag води до арест на служител на авиокомпания, обвинен в кражба на артикули на стойност най-малко $15 000 от багаж.

19-годишният Джовани Де Лука беше обвинен в две големи кражби, след като властите намериха откраднатите вещи от дома му, предават nbcnews.

Джовани Де Лука, на 19 години, беше обвинен в две големи кражби, след като властите откриха откраднатите вещи от дома му, съобщи шерифът на окръг Окалуза в съобщение за медиите миналата седмица.

Властите казаха, че пътник е съобщил миналия месец, че багажът му никога не е стигнал до местоназначението си. Предметите вътре бяха на стойност около 1600 долара.

На 9 август друг пътник съобщи, че от багажа му са били взети бижута и други предмети на стойност над 15 000 долара.

Заместниците на шерифа на окръг Окалуза, разследващи и двете заподозрени кражби, направиха кръстосана справка със служители на летище Дестин-Форт Уолтън Бийч, които живееха близо до Кати Корт и намериха Де Лука в дома му. Той беше арестуван на 10 август.

Предметите, за които е съобщено, че са изчезнали на 9 август, са открити и Де Лука призна, че е ровил в багажа на някой друг и е премахнал Apple AirTag, каза офисът на шерифа. Багажът на жената не е открит.

По публикацията работи: Силвана Димитрова