Съвсем скоро ще бъде решено окончателно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите (ВИДЕО)

38

Това е тема, която вълнува мнозина през последните дни. Припомняме, че „Демократична България“ се регистрираха в ЦИК самостоятелно за момента, но Надежда Йорданова обясни, че това не означава, че нямат желание за общо явяване. След регистрацията на ПП в ЦИК, Никола Минчев заяви, че партията със сигурност ще работи заедно с „Демократична България“, а дали под формата на предизборна или следизборна коалиция, това е въпрос на тактика. Днес Александър Ракшиев от „Продължаваме промяната“ каза, че тази вечер предстои Национален съвет, на който ще бъде обсъдено финално дали ще има общо явяване 

Утре ще научим дали ПП ще се явят на изборите през октомври заедно с ДБ. Това стана ясно днес, след като е ефира на NovaNews, Александър Ракшиев от най-голямата партия в бившата управляваща коалиция, обяви, че „тази вечер ни предстои Национален съвет, на който ние ще обсъдим финално дали да се явим заедно с ДБ”.

По думите му социологията е показала, че няма голямо значение дали обединението ще се случи преди изборите или след тях. Неговото лично мнение е да има обединение предварително.

На въпрос какво ще правят с отцепниците от ИТН, Ракшиев отговори: „Ние все още не сме си подредили листите. Затова не бих дал конкретен отговор, докато не решим дали да се явим заедно с ДБ. Каквото и да кажем днес, ще е предпоследно”.

Бившият депутат от ПП обясни за отцепилите се от ИТН негови колеги още, че когато те са ги подкрепили в края на НС, „рискът, който те избраха, в някакъв момент трябва да бъде оправдан”. Всеки кандидат в листите обаче се проучва, посочи Ракшиев.

По повод снимките за тръбите, по които тече газ преди да има Акт 16 интерконекторът с Гърция той обясни, че става дума „не за газ, който влиза в потреблението на българите сега, а газ, с който се е напълнило трасето, за да се провери каква е фазата на завършеност“.