Мъж беше хванат с хашиш за 10 млн. лева в Хасково (ВИДЕО)

blank
Кадър: Youtube\ Bulgarian National Customs Agency

Мъж изложи на риск семейството си, както и двете си кучета, след като се опита да прекара през границата куп наркотици. След щателно претърсване са открити и иззети хероин, с общо брутно тегло 104,940 килограма и хашиш с общо брутно тегло 0,090 килограма на обща стойност 9 445 050 лева

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с френско и турско гражданство за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 104,940 килограма и хашиш с общо брутно тегло 0,090 килограма на обща стойност 9 445 050 лева.

Предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от ТД Митница – Бургас.

На 15 август 2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево от Република Турция в Република България влязъл лек автомобил с чужда регистрация. С него за Република Франция пътували обвиняемият Х.А. и семейството му, включително и домашните им любимци – 2 кучета.

По метода „анализ на риска“ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. В тайници в пода под предните седалки на превозното средство и в резервната гума на автомобила митническите служители открили укрити общо 210 пакети. 209 от тях съдържали светло бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети.

С постановление на ОП – Хасково от 17.08.2022 г. Х. А. е задържан за срок до 72 часа в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.