Възрастна жена се опита да спре крадец с бастуна си: Задигнал ракия, буркани и туршия (ВИДЕО)

820

РУ Монтана издирва извършител на кражба на зимнина в село Липен. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана. Потърпевшата споделя, че се опитала да го спре като го налагала с бастуна си, но той успял да открадне ракия, буркани и туршия.

На 12 август 2022 г. около 21:30 ч. в частен дом в село Липен НИ проникнал през прозорец в избено помещение, откъдето отнел 10 буркана със зимнина – компоти и туршии. Имотът бил обитаван от 72-годишна местна жителка. Извършителят напуснал двора на имота, като прескочил оградна мрежа към съседен двор. По случая е образувано досъдебно производство.

Жената разбрала, че има чужд човек в двора, след като кучето й започнало да лае. Тя разказва, че отишла при него, а той съвсем спокойно си пълнел торба с буркани със зимнина.

„Попитах го защо краде, какво иска. Бих го с бастуна, дръжката ми изпадна, но продължих да го налагам. В мазето го бих, после на ъгъла още един го изръбих“, разказва пред Nova News жената.

По думите ѝ полицията идва и започва оглед. Тя споделя, че ракия, сладко и туршия липсват от запасите ѝ. „Промъкнал се е през прозореца, счупил го е и е бил с ръкавици. Виках силно, никой не излезе. За трети път ме обират. Има кражби и на мои съседин, особено на беззащитни жени“, обясни потърпевшата.

По публикацията работи: Пламена Сутева