Агресивни бездомни кучета се разхождат из центъра на Благоевград и нападат хората(ВИДЕО)

38

В Благоевград са се появили нови бездомни кучета. Те са над 20 и са агресивни, хапят и нападат. Това разказват жители на градa

Те са над 20, агресивни, хапят и нападат. Местните предполагат, че са се озовали в града, след като някой е искал да се отърве от тях, като ги транспортира в друг град, предава NOVA.

Всяка сутрин гражданите се питат къде ли този път ще дебнат кучетата и как да ги избегнат. Проблемът е много сериозен, тъй като броят на бездомните животни рязко се увеличава.

Според Димо Киров, инспектор към община Благоевград, няма яснота откъде са дошли кучетата. „Те са охранени, отгледани, оставени в центъра на Благоевград. Те са агресивни, търсят си територия и нападат минувачите, също така застрашават живота им.

Призовавам към държавна стратегия за справяне с домашните кучета. Тъй като в приюта тук има малко места такива кучета се прибират, обезпаразитяват, кастрират и връщат на свобода. Нека гражданите не ги хранят“, призова той.

По думите на Владислава Асенова, директор на приюта за безстопанствени животни, от местния приют кучетата няма как да бъдат задържани, тъй като в момента е запълнен капацитетът от 30 места. „Те ще бъдат кастрирани и обезпаразитени, ще им бъдат издадени паспорти и ще ги върнем откъдето сме ги взели, ако няма желаещи да бъдат осиновени“, разказа тя.

 

По публикацията работи: Силвана Димитрова