Жесток инцидент на АМ „Тракия“: Автобус с деца се преобърна в канавка (ВИДЕО)

204

Тежък инцидент се случи на АМ „Тракия“ – на територията на област Стара Загора тази нощ. Временно бе спряно движението по пътното платно при Сливен посока София, целта е осигуряване на проходимост на спасителните екипи. Това съобщиха от МВР. Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Той се е преобърнал в канавка. Пострадали са 17 деца. 

В автобуса са пътували 38 деца и 10 възрастни – общо 49 души с водача. Първо пострадалите, а после и всички останали бяха откарани в Стара Загора. Ранените деца и възрастни, са настанени в Университетската болница в града. По първоначална информация са пострадали 17 деца.

Децата са от град Батайница, близо до Белград и са се прибирали към родината си след почивка на нашето Черноморие. Свидетелка разказа, че те са се връщали от фестивал в „Слънчев бряг”, а малко преди катастрофата са спирали и за почивка.

По първоначални данни към 20:30 часа на АМ Тракия – 217 км, в платното за движение посока София, е настъпил тежкият пътен инцидент с автобус със сръбска регистрация.

На място бяха изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен бе създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „ Нова Загора“ до пътен възел „ Стара Загора“.

Създадена бе организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара Загора; околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „ Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

„Експерти от Националната следствена служба извършиха оглед както на местопроизшествие, така и на автобус. Не се установи техническа неизправност, която да е причинил катастрофата, тоест водещата версия в този случай остава основната – човешка грешка“, обясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.