Ангел Джамбазки обяви дали ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

68

По думите на Ангел Джамбазки, ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот. Той обясни, че са водени разговори с десни и патриотични формации, но по негови думи е късно за обяснение защо се прави такава коалиция

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот. Това каза в ефира на NovaNews Ангел Джамбазки от ВМРО.

„Водихме разговори с десни и патриотични формации. „Това са НФСБ, с които сме били партньори, Общество за Нова България, както и с КОД. Има разбиране и желание за съвместна работа, но е прекалено късо времето за обяснение защо се прави такава коалиция, би изглеждала пожарен вариант. Разговорите ни ще продължат в различни формати, предпочетохме да не прибързваме“, обясни той.

Според него „Възраждане“ не е нито патриотична, нито националистическа, а крайно лява и крайно промосковска и залага на страхове и популизъм. „Избирателите им мразят всички и гласуват напук. Те са привърженици на теории на конспирацията“, смята Джамбазки. И допълва, че не е имало вариант ВМРО да се яви на изборите с ИТН.

„В Украйна има недопустима агресия, истинска война. По това се разминаваме с Янев. Смятаме, че данъчни облекчения и намаляване на данъците са важен приоритет“, сподели той.

По публикацията работи: Пламена Сутева