Обявиха какво се случва с обезщетенията на хотелиерите за украинските бежанци

134

Служебния министър на туризма Илин Димитров е в морската ни столица – Варна. По думите му сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г.

Димитров открои три проблема, с които министерството ще се бори в рамките на този сезон. На първо място той подчерта, че поради пандемията от коронавирус, туристическият сезон протича по по-специфичен начин и хората трябва да са предпазливи. На второ място служебният министър на туризма сложи проблема с програмата за украински бежанци у нас. „Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров, предаде NOVA.

Той увери, че повечето от тях са обработени и в рамките на следващата седмица обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени. Третият приоритет, който Министерството на туризма си е поставило, е категоризацията на хотели у нас.

Димитров призова българските туристи да посещават родното Черноморие като сподели, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, така и туристите от съседни нам държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

Фалитите са непрекъснат процес. Това каза министърът, попитан дали очаква такива през зимния сезон, предвид високата цена на синьото гориво у нас.