Криптовалутата биткойн достигна най-високото си ниво за последните 2 месеца

blank
Снимка: Pixabay

Само за 24 часа биткойнът поскъпна с над 2 % и достигна 24 873 долара. Етериум също достигна 2-месечен връх, като цената му се повиши с над 3% за 24 часа до 1 931 долара.

Криптовалутата биткойн достигна най-високото си ниво за последните 2 месеца с очакванията, че данните за инфлацията в САЩ, които са под прогнозите, ще забавят затягането на паричната политика на Федералния резерв на САЩ (FED), пише БГНЕС.

Най-голямата криптовалута в света поскъпна с повече от 2% за 24 часа, като достигна 24 873 долара.

Цената на биткойна достигна най-високото си ниво от 13 юни насам, когато се търгуваше на 26 857 USD.

Етериум, една от другите известни криптовалути, също достигна 2-месечен връх. Цената на етериум се повиши с над 3% за 24 часа до 1 931 долара.

Успоредно с положителното развитие на световните пазари на акции се увеличиха и пазарите на криптовалути.

Глобалният апетит за риск, който се повиши след данните за инфлацията в САЩ, които се оказаха под очакванията, също подкрепи пазарите на криптовалути.

Според обявените вчера данни в страната индексът на потребителските цени (ИПЦ) не се е променил на месечна база през юли, докато на годишна база се е увеличил с 8,5%.

Обявеният днес индекс на производствените цени (PPI) също се понижи с 0,5% на месечна база през юли, противно на очакванията, и нарасна по-малко от очакваното с 9,8% на годишна база.

Анализаторите заявиха, че след данните за инфлацията, които бяха под очакванията, се е увеличило очакването, че Федералният резерв на САЩ ще разхлаби ултратвърдата си парична политика.

По публикацията работи: Пламена Сутева