Демерджиев: Дошъл съм да довърша мутрите (ВИДЕО)

607

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той коментира, че целта му е да свърши работата си в МВР така, че да издържи пред закона и да има осъдителни присъди

„Не сме уволнявали никого в МВР. Направихме минимални премествания. Има 53 000 служители в МВР, а сме преместили няколко човека. Причините са изцяло професионални, по преценка на възможностите те да могат да бъдат полезни в конкретната ситуация. Крайната преценка е моя. Аз стоя зад нея“, обяви по време на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Никой не може да влияе на решенията ми. Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, както се казва“, допълни той.

„Моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона и да има осъдителни присъди“, каза още Демерджиев.

Той опроверга коментарите за зам.-министри, обитаващи сгради, които не са позволени със закон да не се обитават. „Няма никой от политическия кабинет, който да обитава тези сгради“, категоричен бе вътрешният министър.