Външният министър: Приехме проект във връзка с присъединяването на България към ОИСР (ВИДЕО)

56

Това обяви служебният министър на външните работи Николай Милков, като определи присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, като най-сериозното интеграционно усилие на нашата страна след приемането ни в ЕС и НАТО

„Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е може би най-сериозното интеграционно усилие на нашата страна след приемането ни в ЕС и НАТО. То засяга почти всички сфери на обществения живот“, заяви външният министър Николай Милков по време на брифинг в Министерския съвет (МС).

Министър Милков обяви, че на заседанието си кабинетът е приел проекта на постановление за организация и подготовка на процеса и дейностите във връзка с присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

„Тази тема винаги е била приоритетна за МВнР, очевидно и за служебното правителство, което става ясно от скоростта и вниманието, което беше отделено на вземането на това решение”, коментира Милков.