Атанасова атакува бившата шефка на кабинета във Фейсбук: Бориславова не й остана длъжна

1058
blank
Колаж: "Нова Вест"

Лют спор се разрази в социалната мрежа Facebook. В личния си профил Десислава Атанасова от ГЕРБ разкритикува написаното от Лена Бориславова на 1 юли. Припомняме, че тогава, в своя публикация Бориславова бе написала, че азерски газ тече в пълен обем към страната ни. Атанасова написа следния коментар към това изказване: „Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България“. Бориславова отговори на този коментар с думите: „По комплексите на тема газ ще ги познаете“

Ето и целият текст от публикацията на Десислава Атанасова:

„Не мога да разбера защо се тревожите
От July morning газ тече в пълен обем към България.
Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена.
Изобщо…40 дни по-доброто бъдеще е реалност“.

В своята публикация Атанасова цитира и написаното от Лена Бориславова на 1.07. в нейния Фейсбук профил. В него бившата шефка на кабинета обявява, че „Азерски газ тече в пълен обем към България. По тръба, която винаги е била там, само че ГЕРБ не я „виждаха“, а диверсификацията не я искаха.“

Бившата шефка на кабинета Бориславова не остана длъжна на Атанасова и в отговор публикува дълъг пост, отново в социалната мрежа:

„По комплексите на тема газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:
• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки – например „Кулата – Сидирокастро“, и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.
• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.
• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.
• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.
• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром“.