Хвърлял ли е Тръмп скъсани правителствени документи в тоалетната?

51

Според направен снимков материал това е вярно, тъй като на снимките се вижда парчета хартия с характерния почерк на бившия американски президент, в две тоалетни чинии. Не е възможно да се определи за какво точно са се отнасяли въпросните унищожени документи

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда е хвърлял в тоалетната скъсани правителствени документи, разкриха нови снимки. Това съобщи ДПА.

Репортерката на „Ню Йорк Таймс” Маги Хаберман получила снимките на изхвърлените документи за „Confidence Man”, предстоящата й да излезе книга за Белия дом на Тръмп.

Обискираха резиденция на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп отрича тези обвинения. Снимки обаче показват парчета хартия с неговия характерен почерк в две тоалетни чинии.

„Някои от помощниците на Тръмп са били наясно с този навик, с който той се е занимавал многократно“, казва Хаберман пред „Аксиос“, която публикува уличаващите снимки.

Според публикацията една от снимките е на тоалетна в Белия дом, а друга е заснета при пътуване в чужбина.

Невъзможно е да се определи за какво точно са се отнасяли унищожените документи. Но името „Стефаник“, което очевидно е препратка към членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник, е четливо на един къс хартия.

Тръмп осмя новото разкритие чрез говорителя си Тайлър Будович, който каза следното: „Трябва да си доста отчаян, за да продаваш книги, ако снимките на хартия в тоалетна чиния са част от рекламния ти план“.

По публикацията работи: Пламена Сутева