Били ли са блокирани моряците на кораба „Рожен“?

57

По време на провела се пресконференция, изпълнителният директор на Параходство „Български морски флот” кап. Александър Калчев и капитанът на кораба „Рожен” Кирил Карапанов, обясниха, че моряците на кораба „Рожен“ не са били блокирани. Те заявиха, че екипажът редовно е получавал храна и вода

Моряците на кораба „Рожен” не са били блокирани. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха изпълнителният директор на Параходство „Български морски флот” кап. Александър Калчев и капитанът на кораба „Рожен” Кирил Карапанов.

Екипажът на кораба „Рожен“ е получавал редовно храна и вода. В момента на плавателния съд има 18 души.

„На кораба заварихме нормална ситуация, хората бяха спокойни, нямаше екстремни ситуации и всичко беше под контрол. Там където бяхме ние военни действия не са се водили“, допълни капитанът на кораба „Рожен“ Кирил Карапанов.

„Искам да изразя задоволството, че след 5 месеца и 20 дни успяхме да изведем кораба от пристанището. Стана с много усилия в това число с помощта на МВнР, а и на Президентството. В началото на Радев разговаря с Ердоган и успя да повдигне въпроса за блокираните кораби на високо ниво, в това число ООН, които взеха нещата присърце”, коментира кап. Александър Калчев.

„Ситуацията не трябва да се отъждествява с тази, която беше при колегите ни на пристанище Мариупол, където имаше реални военни действия“, каза кап. Калчев.

Петимата български моряци, сред които и капитанът на кораба „Рожен“, вече са в България. Вчера рано сутринта те пристигнаха във Варна.

По публикацията работи: Пламена Сутева