Министър Шишков следи изкъсо строителството на газовата връзка с Гърция: Иска подробен график (ВИДЕО)

67

Установено е забавяне на строителството на газовата връзка с Гърция, обяви регионалният министър Иван Шипков по време на брифинг. Затова от регионалното министерство са изискали от строителите на обекта да представят подробен график „ден по ден“ за това как и в какви срокове интерконекторът ще бъде завършен напълно

„Срещата беше изключително конструктивна. Установихме, че има забавено строителство, има неизвършени строително монтажни работи. Затова, тъй като държавата се е ангажирала изключително с бързото завършване на обекта, сме им декларирали пълното съдействие на цялата държава, за да може по най-бързия начин да бъде въведен в експлоатация обектът и да може да потече газ по тръбата“, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след срещата си с участниците в строителството на междусистемната газова връзка Гърция – България.

Строежът на обекта се разделя на два етапа. Това, което е най-неотложно, ще се извърши в първия етап, обясни регионалният министър.

„Поискахме от инвеститора, поради това, че ние ще му помагаме, но и ще го следим всеки ден, да ни представи мрежови график не само с крайната дата, на която ще завършат обекта, ами график ден по ден, за да могат да бъдат контролирани. Това е единственият начин, по който можем да гарантираме изкъсо процеса и а осигурим всички държавни институции да са на разположение“.

Министър Шишков заяви, че няма да коментира крайния срок на завършване докато не получи графика от строителите.

„Не мога да кажа доколко държавата е упражнявала контрол, но не искам да гледам назад“, коментира той.

В началото на срещата министър Иван Шишков декларира, че ще бъде направено всичко необходимо, за да бъде завършен интерконекторът с Гърция.