Среднощна тежка катастрофа с пълен автобус. Има загинали и ранени

984

Автобус и лека кола са катастрофирали около 2 часа след полунощ. Автобусът е с румънска регистрация. Инцидентът е станал на пътя Велико Търново – Русе, в участъка между селата Куцина и Поликраище.

По първоначални данни автобусът, управляван от турски гражданин, удря лекия автомобил, който е бил спрял на аварийна площадка, и след това се удря в дърво. Има 3-ма загинали и 9 ранени, един от които с тежка черепно-мозъчна травма, пътували с автобуса. Няма пострадали пътници от лекия автомобил. Пътят в участъка е временно затворен. На място има екипи на полиция, пожара и „Спешна помощ“. В автобуса са пътували общо 25 човека. Двамата водачи са задържани, предаде NOVA.

Участъкът ще остане затворен поне до обяд. Автомобилите се пренасочват през Самоводене, Ресен, Обединение и П. Тръмбеш. Причините са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на тежкия пътен инцидент ще бъде поето от следователи от Национална следствена служба. По късно на мястото на катастрофата ще пристигнат следователи, които ще извършат допълнителен оглед.