Гълъб Донев: Ще търсим възможни източници за пълна диверсификация на доставките на газ

56

Служебният премиер Гълъб Донев направи първото си телевизионно интервю, откакто е встъпил в длъжност, пред БНТ. Донев коментира основните приоритети на служебния кабинет и наследството, оставено му от предходното правителство

правителство и парламент, стъпките и евентуалните решения за излизане от енергийната криза, както и подготовката за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

Държавата се намира в кризисна ситуация и кризите са в почти всяка сфера на обществения живот. Това заяви в ефира на БНТ служебният премиер Гълъб Донев.

Твърдението за въвеждане на извънредно положение, появило се в публичното пространство е меко казано несериозно, заяви Донев.

Проблемът с доставките на газ е много съществен и ще търсим възможни източници за пълна диверсификация на доставките на газ. по думите му танкерите не са сигурни доставки.

Това, което имаме като анализ и отчет на Булгагаз, е че са осигурени доставките на газ до август.

Донев коментира ситуацията около интерконектора с Гърция и твърдението, че той ни гарантира доставката на азерския газ, по следния начин:

„Има много неща, които трябва да бъдат извършени, които за тези 7 месеца не са били приключени – нямаме акт 15, да не говорим за акт 16. Говори се за отмяна на надзорния съвет за интерконектора – тази отмяна е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на надзорния съвет. Отменя се, за да бъдат правилно написани имената“.

По публикацията работи: Пламена Сутева