Бойко Борисов обвини кабинета „Петков“ за кризата в земеделието (ВИДЕО)

81

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напрежението между бившия кабинет и служебното правителство на президента Румен Радев. Това се случи по време на посещение в град Исперих. Борисов обвини предишното управление в причиняване на криза в земеделието и в „страховита контрабанда“

„Още малко трябва на народа, да разбере измамата. Тя не е промяна, а измама. Но още малко им трябва… Последните издихания на измамата излизат едно по едно -100 милиона изгубили от фонд „Земеделие“, милиард от Плана за възстановяване“, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че кризата в земеделието е била създадена от правителството „Петков”: „Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало“.

Запитан с кого ще се коалира на предстоящите предсрочни избори, той отговори:“ Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо… Сега, когато същия президент със същото служебно правителство им казва, че е хаос, катастрофа и провал във всичко, почват да му се сърдят. И стигат до нахалството да обясняват, че едва ли не имаме нещо общо с Радев. Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но истински се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши“, каза Борисов.

„Те са пагубен експеримент за България. И непрекъснато ни заблуждават с оферти. Първо КЕВР им беше виновен, а те провалиха КЕВР, не ние. Ама сега като излезе със 60% по-скъп газ, а те лъжеха народа, че ще е 4 пъти по-евтин. Експериментът доведе до фалит навсякъде. Днеска разбирам, че и приходите им не са добре. Има оферта – да кажат къде е терминалът, как ще дойдат танкерите. „Ние сме ги осигурили“, ама като го подпише това служебният министър, това ще се изсипе на президента Радев на главата. Ама хак му е! сега ще разбере президентът Радев какво е да работиш с недружелюбни партии”, отбеляза още той.

“Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за „Промяната“, ще има още един етап, в който ще се гърчи“, каза още Борисов.