Прилагат ли се нелоялни практики по морето?

blank
кадър: bTV

Някои летовници по българското Черноморие съобщават за случаи, в които не им е позволено да заплатят само за използване на чадър, без да заплатят и за използване на шезлонг, и обратно. По думите на потърпевши, това не било описано на табели или на друго място. Разбирали за това едва, когато дойде работникът, който събира парите

Летовници сигнализираха в bTV за нелоялни практики по морето. Конкретният случай е от плажа в Равда.

Един от потърпевшите разказва, че на конкретния плаж туристите не могат да ползват само чадър или само шезлонг.

„Реших, че ще използвам само чадъра на въпросния плаж, настаних се, в 10 и половина мина момчето, което събира таксите, аз му подадох съответната сума от 10 лева за чадъра, той се обърна и каза, извинявам се, трябва да заплатите и шезлонг“, обясни Тонислав Иванов.

10 лева чадър, 10 – шезлонг, никъде на информационните табели не е посочено, че се предлагат в комплект.

Потърпевшият каза, че му било обяснено, че това нареждане е от днес. Обяснено било, че това се правело, защото имало много хора и трябвало да се използват по-компактно чадърите и шезлонгите.

Подобен сигнал има и от бургаския плаж, макар цените да са доста по-ниски.

„Плащаш си шезлонг и чадър, плащаш си консумацията и това е. По отделно май не ги дават“, казва Николай Петков, летовник.

„Ако се предлага изобщо комплект, не навсякъде се предлага, със сигурност на табелите нашите подизпълнители са инструктирани, че използването да допълнителни услуги не е задължително“, обясни Симеон Цветков, концесионер на плаж „Бургас- Север“.

Комисията за защита на потребителите е направила проверка и се очаква да се произнесе ощетени ли са летовниците.

По публикацията работи: Пламена Сутева