Христо Алексиев предлага промени в ТОЛ системата (ВИДЕО)

114

Това стана ясно по време на брифинг след срещата на служебния министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев с представители на транспортни организации. По негови думи ТОЛ системата е „неадекватна и недобре структурирана“

Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на срещата между служебния вицепремиер по икономическите политики и транспортен министър Христо Алексиев и представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари. Христо Алексиев определи ТОЛ системата като „неадекватна и недобре структурирана“.

“Може да въведем по-високо таксуване на транзитния трафик през България и по-облекчени тарифи за родните превозвачи”, предложи транспортният министър.

“Логистиката в региона на Балканите е много скъпа поради големия и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния потребител”, поясни той.

“Смятам, че транспортът беше неглижиран и затова създаде много високи разходи. Те директно се отразяват върху всяка една суровина, стока и услуга. Затова задължително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разходи и тяхното понижение”, категоричен бе Алексиев.

На срещата бяха обсъдени актуални въпроси и ефективни решения за стабилизиране на сектора, както и възможностите за намаляване цените на горивата и подобряване на транспортната свързаност.