Над 15 км опашка от камиони се изви на „Дунав мост 2“ посока Румъния (ВИДЕО)

66

Към този момент никой не се ангажира със срок кога ще се намали трафикът. Изнервените шофьори вече не могат да издържат на километричните опашки. Големите жеги навън не предоставят добри условия за това да се оцелява в камионите

Над 15 километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на „Дунав мост 2“ в посока Румъния тази сутрин, съобщават NOVA.

На шофьорите им се е наложило да чакат с дни, за да преминат границата ни с Румъния. Те разказват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и вече търпението им се изчерпва.

Христо Монев, зам.-председател на „Дунав мост 2“ разказа за причините за опашките: „Трафикът е голям. Това, което влиза през „Капитан Андреево“, „Лесово“, „Кулата“ – то всичко минава през двата моста и през „Калотина“. Само че там минава почти наполовина от това, което минава през нас на „Дунав мост“. И сезонът на туристите“.

По думите му спрямо юли и август миналата година трафикът е увеличен с 10%. „На 1000 камиона е 1100. И туристическите автомобили, и те са с 10%. Но това е нормално. Той трафикът за цялата година е с 10-15% по-различен от миналата година“.

По думите на Монев нищо не може да се направи, за да се ограничи чакането. „Ние не сме Шенген и при нас се звършва граничен контрол“.

Трафикът допълнително се е увеличил и заради затворения ферибот на Оряхово-Бекет. Там заради ниското ниво на река Дунав, фериботът не може да преминава и да прекарва камиони. Освен тежкотоварни автомобили, има и много леки коли, които излизат от България.

 

По публикацията работи: Силвана Димитрова