Божанков: Служебният икономически министър има за цел да удари БСП

192

Това са думите на Явор Божанков от БСП. Според него Никола Стоянов има личен мотив за реваншизъм. Явор Божанков посочи до какви последици би довел подобен удар срещу социалистите

„Назначението на Никола Стоянов го давам за пример на човек, който е там с една единствена цел и то е да удари БСП“ Така Явор Божанков от БСП коментира в ефира на Nova News поста на икономическия министър в служебния кабинет.

Той припомни, че той е в тежък конфликт с БСП, уволнен от ръководството ѝ и като такъв има личен мотив за реваншизъм. „Никой няма съмнения, че този човек е подбран и селектиран със задачата да удари БСП”, посочи отново Божанков.

„Но той е там не просто персонално да удари лидера на БСП, а той е там, за да свали резултата на тази политическа сила като част от един по-голям план, защото служебният кабинет има огромна роля в това дали ще се формира или не и какъв кабинет ще се формира в следващия парламент”, посочи Божанков. По думите му служебните кабинети могат да създадат архитектурата на следващия кабинет.

Според Божанков: „Удар срещу БСП ще доведе до следния резултат: Или ГЕРБ да стане първа сила и да формира мнозинство, или тези, които тръгнахме по пътя срещу корупцията, да успеем да направим, но без троянските коне, като ИТН, който в крайна сметка събори правителството“.

По публикацията работи: Пламена Сутева