Бившият шеф на „Кинтекс“: За 4 месеца са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Нинова (ВИДЕО)

321

Бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов обяви каква според него е истината за износа на българско оръжие в Украйна. По негови думи Корнелия Нинова играе главна роля в износа на оръжие

Уволненият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе освободен от вече бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, представи документи, които според него, удостоверяват износа на българско оръжие за Украйна.

„Основната причина за уволнението ми от Корнелия Нинова, бивш министър на икономиката и лидер на БСП, е страхът й да не заема длъжност, която да позволява да я изоблича“, написа в позиция, разпространена до медиите, бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов. Той твърди за злоупотреби с властови ресурс от страна на Корнелия Нинова, за износ на българско оръжия за Украйна

„Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова, разтоварени на летище Жешов в Полша, на 70 км. от украинската граница“, това обясни бившият шеф на „Кинтекс“ по време на провел се брифинг за медиите.

От март до юни 60 самолета са транспортирали българско оръжие до летище „Жешов“,  допълни той като се позова на информация, получена от МВнР.